Dr. Max raportează o creștere a veniturilor cu 20% și își continuă extinderea pe piețele din Uniunea Europeană

În topul liderilor de piață din sectorul farmaceutic european, Dr. Max Group și-a consolidat cea de-a doua poziție de pe continent în rândul celor mai mari rețele de famacii, înregistrând o creștere anuală de 20%, cu venituri de 4.6 miliarde de euro în 2023. Cifrele subliniază prezența și popularitatea în creștere a brandului în rândul consumatorilor, printr-o expansiune de succes în diverse piețe europene, incluzând Cehia, România, Slovacia, Polonia, Serbia și Italia.

Strategia de creștere a Dr. Max evidențiază o expansiune semnificativă pe piața europeană și din România, prin măsuri de extindere operațională și inovații în lanțul de aprovizionare:

  • Cu o prezență operațională în 17 țări europene și aproape 3.000 de farmacii în șase piețe principale (Cehia, România, Slovacia, Polonia, Serbia și Italia), Dr. Max se distinge printr-o echipă vastă de 20.000 de profesioniști și un program de loialitate cu peste 10.6 milioane de membri activi;
  • Rețeaua de farmacii s-a extins în 2023, cu peste 600 de noi locații în piețele principale, achiziția strategică a companiei Neo Apotek S.p.A în Italia în 2023, propulsând compania pe locul doi în topul celor mai mari rețele de farmacii din Italia;
  • În România, Dr. Max a înregistrat o creștere de 31% a afacerilor consolidate ( peste 8.7 mld RON) vs anul 2022, continuând implementarea de soluții inovatoare, precum Roboții Mobili Autonomi (AMR) în Mogoșoaia, inițiativă premiată cu „Supply Chain Excellence Award 2023” pentru excelența în lanțul de aprovizionare în domeniul farmaceutic.

Dr. Max a intrat pe piața din România în anul 2017, în urma preluării farmaciilor Arta, iar în anul 2018 a achiziționat grupul A&D Pharma. În anul 2020 a fost lansat brandul Dr. Max cu promisiunea de a oferi prețuri accesibile și servicii & produse de calitate pacienților din România. În prezent, în România, Dr. Max deține cel mai mare distribuitor de medicamente, divizia Mediplus, cât și peste 950 de farmacii în întreaga țară, reușind să câștige încrederea atât a peste 4.5 milioane de români care beneficiază în prezent de avantajele programului de loialitate Dr. Max, cât și a peste 4000 de farmacii independente, spitale private și de stat.

“La Dr. Max România, prioritizăm angajamentul profund față de grija pentru oameni, ceea ce constituie fundamentul succesului nostru. Ne dedicăm să menținem aceeași atenție și responsabilitate în toate activitățile noastre, asigurându-ne că fiecare pacient beneficiază de serviciile și produsele de care are nevoie”, a precizat Cezar Zaharia, CEO Dr. Max România

În toate țările în care Dr. Max este prezent, compania are același obiectiv, acela de a contribui la îmbunătățirea sănătății pacienților, prin oferirea unei game extinse de produse și servicii farmaceutice. Dr. Max este un brand modern, curajos în inovație și dedicat ridicării standardelor industriei pentru a oferi soluții eficiente pentru o viață sănătoasă, cu produse de calitate la prețuri accesibile.

Post Views: 483